Potovalnica zavesti delovanja s Kreto

Potovalnica zavesti delovanjapotovanje globokih spoznanj | Namestitev v eko hiškahprenovljena vas iz 16. stoletja | Jug Krete – rezultate naravne lepote | Otok Spinalonga – muzej na prostem | Palača Knosos – bogata zapuščina Minojcev | Otok Koufonisi – za dušo in oči

PROGRAM

Zamislite si teden očarljivih naravnih lepot, morsko hribovskih znižanj, srečanja z bogato kulturo, čudovito in pestro gastronomijo, dobro mero gostoljubnosti in Potovalnico zavesti delovanja s Kreto.

Pridruži se potovanju globokih spoznanj in odkrivanja neizmernega potenciala, ki presega vsakodnevno resničnost.

Prijavite se lahko tukaj.

1. dan: Ljubljana – Dunaj – Heraklion – Aspros Potamos
Vožnja do dunajskega letališča in polet proti Heraklionu. Po pristankih bomo zavili na jugozahod sredozemske Krete v kraj Aspros Potamos (Bele reke). Nastanjeni bomo v mirnem in spokojnem ambientu, ki ohranja identiteto podeželskega naselja in arhitekturo gorskega območja vzhodne Krete. Hiške v katerih bomo bivali, se nahajajo v dolini Bele reke, regiji izjemne naravne lepote, ki ji je bil podeljen status zaščitenega območja. Na jugu sledi prvo testiranje kretskih dobrot in pa seveda zaslužen počitek od poti. (V)

2.- 4. dan: Potovalnica zavesti delovanja – delavnice 

Potovalnica zavesti delovanja, kjer se razkrivajo in odkrivajo skrivnosti božanskega vzorca, ki se skrivajo v nas samih, zakopan v globinah podzavesti in zapisan v spominskih celicah. Način, kako zaznavamo Zemljo in svojo fizično obliko vpliva na informacije, ki jih prejemamo. Osredotočeni na sedanji trenutek, tukaj in zdaj, lahko najbolj koristno opazujemo sinhronosti in razodetja o svojem osebnem vzorcu in njegovem širšem namenu. Z opazovanjem se naš um uči in nauči biti pozoren in omogočiti, da se večji vzorec oblikuje tako naravno kot majhne poteze s čopičem, ki na koncu zaključijo čudovito sliko. S sinergijo osredotočenosti se lahko odpremo polnemu razcvetu mistične moči vesolja. S sprejemanjem svojega fizičnega telesa in svojega procesa rasti v tem svetu dostopamo do središča o usmerjenosti, iz katere se odvija vsa resnica in čarobnost vesolja. (V,Z)

5. dan: Aspros Potamos – soteska Pefki – vas Pefki – Makry Gialos – Aspros Potamos (14 km hoje, 4,5 ur hoje, 350 m spusta in vzpona – lahka pot )

Kreta ima nekaj več sotesk kot je pa dni v letu. In ena izmed njih se nahaja le nekaj korakov stran od kotička, ki nas bo gostil. Zato bomo izkoristili priložnost in prehodili sotesko Pefki. Slikovita pot je dolga približno sedem kilometrov. Krasijo jo okoliški griči poraščeni z oljkami, citrusi, rožiči in borovci, ki bodo ob vseh razgledih poskrbeli še za pomladno aromaterapijo na poti. Vmesni počitek bomo naredili v prav tako imenovani vasi Pefki in se vrnili nazaj v naše znano okolje. Popoldan sledijo morje, plaža, veter v laseh in pa seveda kakšna dobra grška taverna za piko na i. (Z,V)​

6. dan: Aspros Potamos – Spinalonga – Ag. Nikolaos – Aspros Potamos

Dan za izlet in potep na otok z bogato in hkrati poučno zgodovino – Spinalonga. Odpeljali se bomo do Agios Nikolaosa in od tam odpluli do otoka Spinalonge, ki so ga prvotno naselili Benečani v 16. stoletju. Zgradili so še danes stoječo in občudovanja vredno trdnjavo, ki se je ščitila pred otomanskimi vpadi. Otok je danes najbolj znan kot ena od zadnjih delujočih kolonij gobavcev, ki je bila aktivna vse do leta 1957. Še kratek postanek v obmorskem kraju Agios Nikolaos in vrnitev v dolino reke in počitka. (Z,V)

7. dan: Aspros Potamos – otok Koufonisi – Makry Gialos – Heraklion

Obisk otoka Koufonisi ponuja popolnoma drugo izkušnjo kot preostali del Krete. Tu se pokrajina namreč spremeni v prostranstvo apnenca, v notranjosti otoka pa spominja na afriško puščavo z redkim in avtohtonim grmičevjem. Čas bo za raziskovanje pokrajine, ki so jo skozi čas izklesali različni elementi in je danes zaščitena kot Natura 2000. Razlog, da je dobro dva krat premisliti, zakaj bi se odpravili na otok Koufonisi, je tudi več kot 36 plaž, večina s finim belim ali zlatim peskom v kombinaciji modro-turkiznim libijskim morjem. V popoldanskih urah se bomo poslovili od juga in krenili nazaj proti severu. (Z,V)

8. dan: palača Knosos – letališče Heraklion – Dunaj – Ljubljana

Preden dokončno rečemo Kreti nasvidenje, smo v naš pisani teden dodali še ogled Knososove palače. Se še spomnite legende o Minotavru in kako je Aridna priskočila na pomoč Tezeju? Časovni stroj bomo zavrteli v času Minojcev, ki so bili tako pomembni akterji v zgodovini Krete kot celotnega Sredozemlja in si pobližje ogledali, kakšna je bila njihova palača ter vsakodnevni utrip, ki so ga živeli. Popoldan sledi slovo in pomežik Kreti ter polet proti domu. (Z)

* Celostni del potovanja je načrt glede optimalnih pogojev in predvidevanj. Izpeljava potovanja je odvisna tudi od vremenskih pogojev, zaradi katerih se lahko program tudi spremeni.

Potovalnico zavesti delovanja vodi Apolonia Galanti.

Apolonia Galanti je mentorica in vodja pri raziskovanju globin našega poslanstva in brezmejnosti vesolja. Iz življenjskih izkušenj in raziskovanja njenega notranjega sveta poučuje ljudi o kakovosti radostnega življenja ter dviga zavesti na širše in višje raven zavedanja.

Prispevek vključuje:

– polet Dunaj – Heraklion – Dunaj z vključeno 20 kg oddane prtljage v 8 kg ročne prtljage

– povraten transfer Ljubljana – letališče Dunaj – Ljubljana

– 6 × nočitev z zajtrkom v butičnih hiškah v Aspros Potamosu za dve osebi (zakonska postelja)

– 1 × nočitev v dvoposteljni sobi z zajtrkom v Heraklionu

– program je organiziran na bazi polpenziona (7 × zajtrk in večerja)

– vsi cestni in ladijski transferji in parkirnine po programu

– vse vstopnine in ogledi po programu (palača Knosos, trdnjava Spinalonga)

– Izlet na otok Spinalongo

– vodenje, organizacija in pripravo programa

– 3 dnevne Potovalnica zavesti delovanja


Prispevek ne vključuje:

zdravstvene in nezgodne zaščite z asistenco v tujini:  18 €

zavarovanje za primer odpovedi potovanja, ki zajema tudi COVID garancijo:  74 €

– hrane, ki ni po programu

– izlet z ladjico na sosednji otok Koufonisi: 30-40

Opombe:

Dinamika plačila: 400 € ob prijavi, preostanek najkasneje 3 dni pred odhodom.

Možnost plačila na obroke označite ob izpolnjevanju spletnega prijavnega obrazca PRIJAVA.

V primeru, da bo prijavljenih manj kot 11 oseb, se uvede plačilo za manjšo skupino.  Minimalno število prijavljenih ob katerem se bo program izvedel je 7.

Kontakt: 

Apolonia Galanti

070 271 888

info@apolonia.si

ali

Barbara Kuhar

031 483 580

info@barbara-adventure.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja